Mei vakantie
Mei vakantie

Mei vakantie

click to see the pictures big

bVision & Photography

Morgen begint voor mij officieel de vakantie, maar om eerlijk te zijn is die op vrijdagmiddag al begonnen. We hebben er uiteraard al van genoten, en Jeslynn niet minder. Samen zijn we naar het Kasteelpark in Born geweest. Een park met heel veel Vogels, maar ook andere dieren uiteraard en een kleine speeltuin waaraan de kinderboerderij grenst. Jeslynn heeft een specifieke voorkeur voor zwemvogels, zoals zwanen, eenden en ga zo maar door. En met de temperaturen nu is dit natuurlijk ideaal.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Grotere dieren boezemen haar waarschijnlijk een beetje angst in, daar moet ze niks van hebben. Kamelen, ezels, herten, schapen en zo vindt ze niks aan. Maar dat kleine spartelende grut is veel leuker, vooral omdat dat allemaal in en op water leeft. Alles wat met water te maken heeft, is ze in geïnteresseerd. Een klein nadeel, als ze een zandbak ziet zijn alle interesses weg… Maar goed, toen was het tijd voor een lekkere trappist en een hapje te eten. Dat kan daar ook voor redelijke prijzen. Opa en oma blij en Jeslynn moe, thuis gekomen meteen naar bedje toe en slapen. Iemand enig idee wat die vreemde vogel daar in het midden is…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Oh, prachtig die zilverreiger Sjoerd! Die zie je bij ons gewoon in de wijken tegenwoordig, maar dat is natuurlijk dankzij de Lepelaarsplassen en de Oostvaders, wij zien ze zelfs langs de snelweg.

  Heerlijk van J. dat ze zoveel plezier heeft en van de dieren snap ik ook best, laatst met een Fries paard staan knuffelen maar echt die eerste stap, hahahaha wat zijn die groot!

  X

 2. Dan moet je met die vrolijke krullenbol ook eens naar vogelpark Avifauna. Onze kleinkinderen vinden het daar geweldig. Maar het is eigenlijk wel een eind rijden voor zo’n kleintje, nog maar even wachten dan.

 3. Frank-103

  Er gaat toch niets boven een zandbak! Ze vermaakt zich gelukkg erg goed, gelukkig is er ook genoeg bij jullie in de buurt te doen. Die vogel heeft de kop van een reiger, maar ik zou niet weten welk type het is.

 4. Vakantie is niet verkeerd, je weet hoe je er samen van kunt genieten.
  Begrijpelijk dat Jeslynn mee geniet en het kleine spul vinden we zelf ook nog zo mooi.
  Wat een heerlijke foto’s van haar. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de voorjaars Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 5. Als er een speeltuin is, dan is het goed. En dat blijft hopelijk nog jaren zo. Ik zie dat bij ons in huis ook zo. Als ik zo die kop zie, dan denk ik een koereiger. Die zijn iets kleiner dan de witte reiger die we hier meestal tegenkomen. Wel bijzonder als je hem in het wild ziet, ze komen hier niet vaak voor.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Goede morgen Sjoerd, wat heb je een leuke vrolijke kleindochter, dat is toch altijd genieten met zo’n kind.
  De vogel in het midden is een witte reiger of ook wel zilverreiger genoemd , tenminste volgens mij dan. Ik weet niet of er tussen die kleine witte reigers ook nog verschil bestaat, ik ben geen ornitholoog tenminste.
  Fijne tweede Pinksterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.