De keersluis in Limmel

De keersluis in Limmel

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De oude keerschutsluis Limmel is vervangen door een nieuwe Keersluis Limmel. De nieuwe keersluis was noodzakelijk omdat de doorgang voor grotere binnenvaartschepen te klein was. Het schutgedeelte van de sluis werd niet meer gebruikt en er is nu alleen nog maar een keersluis voor de stuw in Borgharen en dus ook voor de veiligheid bij hoogwater in het achterland. Het voorheen smalle straatje over de oude sluis heeft plaatsgemaakt voor een gescheiden functionaliteit. Er is de keersluis en er is een aparte brug gemaakt met twee rijstroken en een afgescheiden fietspad voor het verkeer. De nieuwe verbinding zorgt voor meer verkeersveiligheid voor de inwoners van Itteren en Borgharen. Gelukkig had ik in mijn archief ook nog de foto’s van de 80 jaar oude sluis welke inmiddels ook geheel gesloopt is. Bij de sluis is tijdens de bouw een medewerker om het leven gekomen tijdens een storing aan de hefinrichting van de nieuwe sluis.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 Comments

  1. Ik pak weer langzaamaan de draad op en heb bij iedereen heel wat bij te lezen, maar ik haal het wel in. In het voorbij gaan zag ik een gigantisch mooi trafohuisje en een mooie jeep. Sluizen blijf ik altijd mooi vinden, als ik wel eens in IJmuiden ben ga ik er altijd even bij staan kijken.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: