Hi opa…
Hi opa…

Hi opa…

Jeslynn is verzot op een van de grootgrutters, ze hebben daar fruit, vleesjes en krentebrood. Ze wil dus iedere keer als ze komt met opa en oma gaan winkelen. Nou ja, alles beter dan met een kind rond te zeulen die daar geen zin in heeft. Ook opa’s auto is favoriet lekker naar buiten kijken als het dak openstaat. Niet zoals op de foto, dat mag alleen als we stil staan en ze uit het stoeltje mag.
De tropische temperaturen beginnen langzaam aan ook op mijn humeur te werken, niet de temperatuur zelf, maar het gebrek aan slaap is daar de de oorzaak van. Op het werk is dat ook te merken. Met temperaturen van zo’n 28 graden (geen airco) hangt tegen het einde van de dag iedereen in zijn stoel. Maar goed, ik denk dat de gemiddelde Nederlander nog niet toe is aan aan tropische temperaturen hier. Ook de opslag van oppervlaktewater kan een stuk beter. ieder boer zou toch eigenlijk een grote tank met regenwater op zijn erf moeten hebben, of bij de akkers die gesproeid moeten worden. Ik denk dat ik met een tank van 1000 liter een heel eind kom gedurende de droogte. de 400 liter die ik nu heb is duidelijk te weinig om alles in leven te houden. Genoeg gezeurd voor vandaag, we gaan er weer vol tegenaan op deze eerst maandag van de maand.

wie sproeit, zal oogsten…
augustus oogstmaand

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Ik zou het groter aanpakken als ik jou was. Wij hebben een ondergrondse waterank van 6500 liter achter het huis en die is allang leeg. De paarden drinken wel veel, en de wasmachine en toiletten werken ermee.

 2. We houden nu ons water kunstmatig laag juist voor de boeren in het land. Echt waanzin eigenlijk. Ik redde het met 600 liter krap aan tot er weer een flinke regenbui kwam. Nu is het wachten op de volgende regen.
  Ik vind de foto om op te vreten zo leuk.

 3. Goede morgen Sjoerd, tja wij Nederlanders zijn niet gebouwd op hete zomers. Ik ben dan ook veel binnen, de zonwering gesloten en een hoop water om te drinken. Alleen de potplanten krijgen hier water het gras moet zich zien te redden maar dat is al aardig aan het uitdrogen. Nu heb ik gelukkig aardig wat bomen in mijn tuin dus die geven redelijk veel schaduw.
  Vandaag weer lekker gaan zwemmen, dan koel ik ondanks de inspanning toch weer even wat af.
  Sterkte op je werk ik weet nog dat wij in bussen zonder airco reden en dan de standplaatsen in de zon hadden, dat was niet te doen, maar dan mochten we een hitterooster rijden en na één uur stoppen. Nu was het om negen uur al niet te harden, maar ja beter iets dan niets, we namen vouwstoeltjes mee en gingen buiten de bus in de schaduw zitten.
  Een fijne maandag gewenst.

  1. laat ik nu helemaal vergeten te zeggen dat die kleine meid ook steeds vrolijk is en geniet bij opa en oma, een leuke kabouter om bij je thuis te hebben, daar wordt een mens toch blij en vrolijk van 🙂

 4. marjolijn1

  Als je zo je kleindochter ziet, moet je toch wel goede zin krijgen…. 🙂
  Ja, de hitte mag voor mij ook wel klaar zijn.
  Nog een paar dagen en dan wordt beter beloofd…. 🙂
  Suc6 Sjoerd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.