Chevrolet Apache 10 (1960)
Chevrolet Apache 10 (1960)

Chevrolet Apache 10 (1960)

click to see the pictures big

bVision & Photography

Zo heb je er geen en zo heb je er twee dacht ik toen ik deze First Generation Apache 10 Pick-up Truck uit 1960 tegen kwam in Hulsberg. Een beetje dof, maar dat maakt het ook wat intressanter om er een werkpaard in te zien, want dat is het uiteraard. Met first generation wordt hier bedoeld dat er een nieuwe modellijn uitkwam, gebaseerd op een ander, in (dit geval ladder) frame met onafhankelijke voorwielophanging. Ofwel van het type vrachtwagen naar het type bestelwagen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Je hebt er meer het auto gevoel in. Ook de naamgeving werd anders, in plaats van 31(00), 32(00), 36(00) werd in 1960 de c/k 10, 20, en 30 geintroduceerd. De C stond dan voor tweewielaandrijving en de K voor vierwielaangedreven trucks. Op het RDW werd alleen de type aanduiding 10 gebruikt. Maar voor de rest zit er hier nog steeds een stevige 5700 CC 8 cilinder motor in. En dat wil uiteraard wel gaan. Een heerlijk denderend geluid hebben deze motoren.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.