Prachtig toch, deze groeten uit Nuth. Bij de ingang van het Molenveld staat deze bakstenen hoeve uit 1767. Een schitterende Hoeve met binnenplaats. Molenveld is een van de bovengehuchten van Nuth, het gehucht is genoemd naar de z.g. Pletsmolen. De Pletsmolen was oorspronkelijk een door water aangedreven bovenslagmolen gelegen aan de Platsbeek. De molen is niet meer in gebruik en het maalwerk is verwijderd. Tegenwoordig zit daar een Brasserie en een B&B.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, deze brasserie komt me heel bekend voor, misschien hebben mijn man en ik daar eens geluncht. Wij hebben meerdere malen een korte vakantie in Limburg doorgebracht ,dus dat zou dan één van die keren geweest kunnen zijn.
    Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.