Opel Kadett 1.1
Opel Kadett 1.1

Opel Kadett 1.1

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Opel Kadett werd in 1962 geïntroduceerd als tegenhanger van de Volkswagen Kever. Op de markt gezet als een kleine sobere, goedkope gezinswagen. Maar dan met vele extra’s die de Volkswagen moest ontberen, zoals een stille watergekoelde motor die Volkswagen niet had. Ook de verwarming van de Volkswagen was niet super, en dat hadden ze bij Opel goed aangepakt. En neem nou de kofferruimte van een kever, een paar kratten bier kon je er niet in kwijt. Er was veel concurrentie in deze klasse, en daar heeft de Kadett het altijd goed in gedaan.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Di Mario, van DiMario.info was zo vriendelijk deze op de foto te zetten, met de mededeling dat het het weblog wel even over zou nemen de komende weken, en iets met brandjes blussen, nou, we zullen zien… De Opel Kadett B op de foto’s is de tweede generatie van na de oorlog, deze is van 1965 tot 1973 in productie geweest. Er zat en 4 cilinder 1100 cc motor in. De wagen woog amper 750 kilo en was zeer zuinig. Hij staat nog steeds ingeschreven als handelswaar.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. hahhaha bij een Opel kadet moet ik altijd nog denken aan een verhaal van een kennis van me. Ergens begin 70 er jaren kwam ze helemaal ontdaan op zaterdag de kroeg in gelopen met de mededeling dat haar dochter voor de maatschappij verloren was en dat ze gefaald had als moeder. Joh wat is er aan de hand dan??? Mijn dochter wil een opel kadet kopen want daar passen de boodschappen en de kinderwagen zo makkelijk in. Pffff burgelijker kan je het toch niet hebben waar heb ik gefaald als moeder .

  2. Frank-103

    Ja, dat vind ik ook een leuke auto. Mijn vader is volgens mij in die tijd van de kever overgestapt in een Ford Cortina en later in de Ford Taunus, een Kadett heeft hij nooit gehad.

  3. Goede morgen Sjoerd, ik ken de auto alleen van zicht, ik heb er nooit in gezeten. Mijn vader zwoer bij VW eerst kevers, daarna een 1600 fast back, toen een K70, allemaal auto’s die je niet vaak meer ziet. Daarna is hij overgestapt op Audi’s en toen hij alleen was overgebleven heeft hij nog een automaat golfje gekocht, maar daar heeft hij niet lang meer in gereden hij is twee jaar na mijn moeder ook op 77 jarige leeftijd overleden (mijn moeder was twee jaar ouder)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d