1957 – Saab 93
1957 – Saab 93

1957 – Saab 93

De Saab 93 niet te verwarren met de Saab 9-3, die heel wat jonger was, werd gemaakt in Trollhättan, Sweden, en staat op de foto klaar om verscheept te worden naar de Verenigde staten in de nabij gelegen haven van Uddevalla. We schrijven hier 1957. Het model werd voor het eerst geproduceerd in 1955 en was ontwikkeld door Sixten Sason. Onder de motorkap vinden we een driecilinder-tweetaktmotor van 748 cm3 met 33 pk. De eerste Saab 93(A) had een gedeelde voorruit die in 1957 vervangen werd door een hele voorruit. Vanaf hier wordt de Saab een 93B.
De Saab werd vooral bekend door de uitstekende resultaten in de rallysport, zo won Erik Carlsson in 1957 de Finland Rally met een Saab 93. Twee jaar later won hij de Zweden Rally, ook met een Saab 93.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, ik ken die wagen nog van vroeger, mijn tennisleraar had er eentje in het rood. Verder heb ik geen verstand van auto’s of van de motoren die erin zitten, je kunt me op dat gebied alles wijsmaken.
    Ik wens je een heel fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.