De auto als werkpaard
De auto als werkpaard

De auto als werkpaard

Ik weet heel wat van auto’s, maar hier loop ik even vast, het betreft een vrachtauto van de Hollandsche Stoomwasscherij van P.Schunck te Valkenburg aan de Geul. Op de achtergrond de wasserij. Als ik een gokje mag doen is dit een Scania type E. Maar ik durf daar niet iets onder te verwedden.
De Hollandsche Stoomwasscherij werd opgericht in 1904 aan de Plenkertstraat in Houthem (later Valkenburg) door Pierre Cloot te Heerlen, de vader van Christine Cloot, schoonvader van Peter J. Schunck. Deze werd in 1909 eigenaar. Zijn zoon Pierre werd directeur in de jaren dertig. De wasserij werd verkocht in 1947 aan E. Hennekens.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Het zou ook gewoon een zeepkist kunnen zijn zo op het eerste gezicht. Ik zie het eigenlijk ook niet maar als ik er aan denk laat ik ‘m eens aan een kennis van me zien.

  2. Goede morgen Sjoerd, mooie oude foto, ik heb hier nog een oude foto staan met de eerste auto van mijn grootvader ook zo’n mooie een oude Ford dacht ik te weten. Maar ik zal die wel eens scannen als het lukt en dan heb ik ook weer een logje over vroeger.
    Ik wens je een fijne zaterdag.

  3. ik denk oef, dat is lang geleden, toen ben ik eens naar wikipedia gegaan en zie dat de eerste auto al in 1885 uitkwam
    Een goed bewaarde foto dus
    …Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.