University College Maastricht
University College Maastricht

University College Maastricht

Het nadeel van ouder worden is het mogelijke vergelijk wat je kunt maken met vroegere tijden. Ik kom uit de tijd van de seksuele revolutie, alles kon en alles mocht. Provo, Kabouters, Flower Power, Woodstock en het leven leek een feest. En nu zijn wij de ouders of grootouders van de jeugd van nu. En om heel eerlijk te zijn ben ik op sommige punten wel eens jaloers. Ik heb gelukkig aan de wieg mogen staan van het computertijdperk en heb daar ook in voorop mogen lopen. Tot nu dan, mijn kennis is nog steeds groter, ik weet hoe ze werken en waarom ze zo werken. De jeugd van nu interesseert dat niet, als ze maar werken en “plug and play” zijn…
De foto is genomen aan de achterzijde van de de Universiteitsgebouwen van Maastricht aan de Zwingelput. Daar boven op de stadswal zitten zo rond het middaguur tientallen studenten te genieten van hun pauze. Nee, levensmoe zijn ze niet, de muur is daar bijna een meter dik. Vriendelijk waren ze wel, en wat me opviel was dat er geen vuil werd achtergelaten. Zouden ze daar toch nog wat leren dan…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Ria van Felius

  Wij hebben in een prachtige periode geleefd (en nog lang hoop ik) Vele ontwikkelingen op allerlei gebied meegemaakt, nee ik ben niet jaloers.

 2. Ik heb wel vertrouwen in onze jeugd. Ik heb wel het idee dat ze langer kunnen genieten dan wij in onze jonge tijd. Wij trouwden eerder en kregen jonger kinderen. Maar goed, het voordeel is dat we vroeger uit de kinderen waren.

 3. Dik of niet, die oude Maastrichtse muren willen het nog wel eens begeven, heb ik onlangs begrepen. En op zo’n moment zit daar toch knap hoog … 😉
  Elke tijd heeft zo zijn charmes en zijn voor- en nadelen, denk ik. Ik vind dat ik in de jaren 60 prachtige kinderjaren gehad. Ik zou niet hoeven ruilen met de hectiek en alle informatie die je tegenwoordig dagelijks om de oren vliegt.

 4. Goede morgen Sjoerd, ik ben ook weer thuis na een heerlijk en zonnig weekend. Ik had vandaag vrij genomen bij het asiel om nog even na te genieten. En de jeugd die vermaakt zich wel elke generatie is weer anders en dat is ook goed natuurlijk.
  Een fijne dinsdag gewenst.

 5. Misschien de plug en play van een vuilnisbak. Zolang ze hem maar niet hoeven te legen misschien. Toch ben ik blij dat ik nog een gedeelte ben opgegroeid met buiten spelen en jezelf vermaken ipv naar een schermpje staren.

  Love As Always
  Di Mario

 6. de jeugd, is het niet alleen, ze moeten een goed voorbeeld krijgen denk ik dan
  En jij bent natuurlijk heel goed in wat je doet, mijn eerste pc was met een floppy disk, maar de werking van een pc is wat heel anders
  Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.