Signeersessie met Janneke Philippi
Signeersessie met Janneke Philippi

Signeersessie met Janneke Philippi

Salade met Janneke

Afgelopen zaterdag waren we even bij loods 5 in Maastricht. Met wandelstok want lopen gaat nog niet echt makkelijk. Niet om te winkelen, maar voor de signeersessie van kookboekenschrijfster en foodstyliste Janneke Philippi, die naast dat ze haar nieuwste boek salade presenteerde en signeerde, ook een salade aan het bereiden was. Ik heb reeds meerdere kookboeken van haar hand en in dit boek staan ook weer de nodige ideeën. Maken moet je het uiteraard toch zelf. Eigenlijk is het jammer dat ik pas op latere leeftijd met koken ben begonnen. Daardoor mis je op sommige vlakken toch wat ervaring. Op internet vind je uiteraard ook voldoende recepten, maar dan moet je weten waar je naar op zoek bent. Ik blader wel vaker in onze collectie kookboeken en recepten voor weer eens wat nieuws.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Wat is de ervaring Sjoerd… ik kook al sinds ik op mijzelf woon en natuurlijk als vrouw, toch wel, heb ik het thuis al mee gekregen en leerde ik koken van mijn moeder, Hollandse pot, oven, bla, en ook toen al, recepten, probeer uit, maak het je eigen, haal af, voeg toe….. een recept is een ongeveer… kortom je zou zelfs je eigen recept kunnen bedenken, en dat doe ik ook met regelmaat, al is het nog zo simpel en alleen een kwestie van kruiden net even anders of zo…

  Daarnaast, ben ik wel fan, en alles maar dan ook alles is terug te vinden op hun eigen site, per kok of gerecht… van Binnenste Buiten, ken je dat programma? Daar komen soms de heerlijkste gerechten in voor die ik zeker nog weleens uit wil proberen bijv. maar ja, ook ik.. zit vast in een soort van patroon en soms iets nieuws, maar echt hoor… er zijn weinig mensen die echt elke week iets nieuws op tafel zetten.. gemak dient ook de mens en als iets lekker is en anderen vinden dat ook? Dan blijf je toch bij je leest vaak, ook betreft koken…

  X

 2. Frank-103

  Leuk zo’n bezoekje aan de schrijfster van een kookboek, we hebben hier ook meerdere kookboeken staan maar zolang die vol geheime code staan (el of tl) en ingrediënten die de Vomar hier niet verkoopt, blijven mijn kookkunsten heel beroerd. Helaas. Ja, dan eten we lekkerder bij de mcdrek. Hachelijk?

 3. Het kokerellen laat ik maar over aan de vrouw, …..
  Het is weer eens dat ik langs kan komen, helaas met alles lukt me nog maar weinig de blogrondes te doen van weleer, daarom ook hier een groet en tot ???????? maar weer.

 4. Goede morgen Sjoerd, leuk dat je zo graag kookt, een vroegere kennis van wijlen mijn man zat met een groepje mannen op een kookclub die ze samen hadden opgericht. Misschien is dat ook een idee voor jou, ze hebben samen erg veel plezier heb ik destijds van hem vernomen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.