Mural: Daar komen de schutters
Mural: Daar komen de schutters

Mural: Daar komen de schutters

bVision & Photography

Vandaag niet Heerlen in de schijnwerpers van Murals en Street-Art, maar Merkelbeek waar in 2017 het Oud Limburgs Schuttersfeest(OLS) plaats vond. Met 148 deelnemende schutterijen en gildes uit Nederlands- en Belgisch Limburg een groot festijn. Om daar een blijvend aandenken aan te krijgen werden diverse initiatieven aan gezet, ook bij de gemeente Onderbanken, sinds januari van dit jaar opgegaan in de gemeente Beekdaelen.

bVision & Photography

Er werd voor gekozen om een mural aan te brengen op het viaduct aan de Hagedorenweg in Merkelbeek. Halverwege de standplaatsen van de schutterij van Amstenrade en de schutterij van Merkelbeek. De uitvoering is gedaan door Studio Giftig.Studio Giftig is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Kaspar van Leek en Niels van Swaemen.

De personen zijn leden van de schutterijen van Amstenrade en Merkelbeek samen geportretteerd met attributen en gebruiken die verbonden zijn aan de traditie van het OLS en de schutterijen. Een meesterwerk. Op de korte Video kun je de heren aan het werk zien en zie je hoe zo’n werk tot stand komt

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.