Porsche 356  B
Porsche 356 B

Porsche 356 B

bVision & Photography

In de spotlights vandaag de door Inge van Schrijfsels van mij gespotte Porsche 356 B. De auto stond geparkeerd in Salzburg. Een ontwerp van Ferry Porsche een zoon van Ferdinand Porsche, die aan de wieg stond van de eerste Volkswagen. Het is dan ook niet vreemd dat veel onderdelen bij de eerste Porsche bij Volkswagen geleend waren, zoals o.a. de luchtgekoelde boxermotor. De eerste Porsches werden vanaf 1948 in het Oostenrijkse Gmünd gebouwd en was van Aluminium. Dat veranderde snel toen Porsche in 1950 verhuisde naar het Duitse Stuttgart, toen werd het staal. De Porsche 356 werd geproduceerd van 1948 tot 1965 en in die tijd werden er zo’n 75.000 auto’s gebouwd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. Frank-103

    Een leuke klassieker is dat, die Porsche 356. Een kennis wilde er ooit een kopen, toen hij zag wat zoiets nog moest kosten heeft hij een modern sportautootje gekocht, minder leuk, maar wel zo fijn voor de portemonnee!

  2. Bij Porsche moet ik altijd denken aan de Politie Porsches met de agenten in wit leren jassen erin. Maar de Porschegroep is al lang verdwenen jammer genoeg. Die mogen van mij weer terug komen op de wegen. Dan zou er misschien een stuk minder gevaarlijk gereden worden door sommige lieden.
    Een fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.