Murals Heerlen – The art of Jaune
Murals Heerlen – The art of Jaune

Murals Heerlen – The art of Jaune

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Vandaag echte street art, deze mini vuilnisman vinden we bij de nieuwe stadstuin die is aangelegd op het terrein waar winkelcentrum de plu heeft gestaan. Ik vind hem echt super. in werkelijkheid zal deze een centimeter of 60 groot zijn. Je vind er meer op deze lichtmast, maar deze sprong er voor mij gewoon uit. De maker van al dit moois is Jaune, een Belgische kunstenaar uit Brussel. Hij maakt de onzichtbare vuilnisman zichtbaar. Maar er zijn meer van de onzichtbare mensen zoals de schoonmakers, de verpleegster in een ziekenhuis. Jaune probeert deze beroepen op een humoristische wijze in beeld te brengen. Wacht maar, er komt nog meer voorbij op deze site.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Als het erg warm is en de vuilnismannen komen voorbij, dan bied ik ze wel een frisse dronk aan op mijn schaduwterras in de tuin. Maar tegenwoordig ben ik niet altijd thuis wanneer de mannen voorbij komen. Maar ik weet nog van mijn werk dat het in deze tijd van het jaar behoorlijk warm wordt in zo’n bus.
    Voor vandaag een fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.