Pontiac Ventura
Pontiac Ventura

Pontiac Ventura

bVision & Photography

Alweer zo’n mooi Amerikaans bakbeest, dit maal op de foto gezet door Morgaine van Morgaine’s Passions zo ergens in halfweg. Alhoewel dit al een verkleinde auto was van de originele Ventura uit 1960, is dit eigenlijk de Pontiac Ventura ll. Zo werd die vanaf 1970 gebouwd op een ander kleiner onderstel.

bVision & Photography

Ook in Amerika sloeg de benzinecrisis toe en de grote bakbeesten werden wat lichter en verfijnder. Dat was echter niet het geval met de motoren, je moest uiteraard wel mee uit de voeten komen. Dit model werd dan ook geleverd met V8 motoren met een cilinderinhoud tussen de drie en vier liter. En dan mocht je zelf kiezen of er een Oldsmobile- of een Chevrolet- of een Buickmotor in kwam in plaats van de 3.5 liter V8 van Pontiac.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Damien Schipper

   Bedankt voor de leuke reacties.
   Ik kwam mijn auto toevallig tegen op google haha.
   Er zit inderdaad een gasinstallatie in, de auto rijdt 1 op 4. Momenteel wordt mijn motor gereviseerd en iets sneller gemaakt. Het is een heerlijke auto om in te rijden en hoop hem nog een tientallen jaren te houden.
   Mvg Damien

 1. Frank-103

  Ik vind deze niet heel fraai, het is geen trans am of firebird uit 1978, maar wel leuk dat mensen dit soort klassiekers in stand houden.
  Afgelopen zaterdag was er bij ons in de dorpsstraat een optocht met klassiekers, Amerikaanse bakken naar ook Lada en Simca. Ik ga binnenkort de foto’s plaatsen!

 2. Hi hi ja geweldig gewoon op dit adres, zo gaat dat in een klein dorp, woont dus iemand die gek is op auto’s en ze dus opknapt heb ik na deze foto’s begrepen, van de oude buurtjes van mijn opa en oma. Voor de deur stond nog een race monster… helaas maar waar, kom ik er niet zo vaak meer natuurlijk, maar anders had ik walhalla gehad als mijn oom nog de buurman was geweest 😉

  Dit valt gewoon op, en is gewoon fantastisch om te zien!

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, ik heb niet zoveel met auto’s, maar dit ziet er een gaaf exemplaar uit. Een buurman uit mijn kindertijd kocht altijd van die grote Amerikaanse wagens dat weet ik nog wel, of hij ooit dit model heeft gehad zou ik niet weten.

  1. Sjoerd, Matroos Beek zou jou graag willen volgen, nu zit ik ook te kijken.maar kan dat nog wel? Per mail? Ik zie het ook niet meer of komt dat omdat ik jou al volg…. Wil jij alsjeblieft even contact met haar opnemen en haar vertellen hoe? Ze heeft bij mij al neer gezet dat ze jouw site zo mooi vindt 😉 Dank je wel!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.