Kolen & granaten
Kolen & granaten

Kolen & granaten

bVision & Photography

In het nieuwe Maankwartier is een pop-up museum gemaakt voor de tentoonstelling Kolen & granaten. Van 3 tot en met 29 september is deze tijdelijke tentoonstelling in het kader van 75 jaar bevrijding gratis te bezoeken. Een museum waar je wordt teruggevoerd naar de tweede wereldoorlog en de rol van de mijnen daarin. Het ging er in die tijd rumoerig aan toe. De kolen werden uiteraard gebruikt door de Duitsers, maar waren ook nodig voor de elektriciteitsproductie in Nederland en uiteraard voor de warmte in de kolenkachels. Je vind er de verhalen van de mijnwerkers, de stakingen, de doden, het vastzetten van directies, maak ook de kleinere sabotages want echt saboteren was te gevaarlijk en zou alleen eigen mensenlevens eisen. De foto’s ondersteunen de verhalen.
Het is niet groot, en laat een zwarte bladzijde van de mijngeschiedenis zien, het zet je aan het denken… Pop-up museum Kolen & granaten is de hele maand september (dinsdag t/m zondag van 11 tot 16 uur) gratis te bezoeken op Maanplein 52 in Heerlen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.