Spanning op de Molenberg
Spanning op de Molenberg

Spanning op de Molenberg

bVision & Photography

Op de Molenberg, een wijk in de gemeente Heerlen vinden we op de hoek van de Maandagstraat en Holleweg het bijgaande trafohuisje. Zeker een stuk ouder dan de wijk waarin het staat, en om eerlijk te zijn lijkt het voor mij een beetje op een bunker uit de tweede wereldoorlog. In principe hoeft alleen maar stroom te leveren aan de wijk, maar het moet er ook een beetje in de wijk passen, Tenzij het natuurlijk een historische waarde heeft, of een industrieel erfgoed van de omgeving is. In het laatste geval had je het de ruimte moeten geven. De Molenberg werd tussen 1913 en 1938 op de gelijknamige heuvel gebouwd volgens een planologisch ontwerp van Jan Stuyt, die ook een groot gedeelte van de gebouwen ontwierp. Het was bedoeld om arbeiders van verschillende klassen samen te laten wonen, in de praktijk leefden er in eerste instantie alleen maar mijnwerkers. Na de sluiting van de mijnen ging het snel bergafwaarts met de wijk. Diverse maatregelen, samen met gemeente en bewoners genomen, hebben ertoe geleid dat er meer rust is ontstaan. Ook het verkeersluw maken van de wijk heeft hieraan bijgedragen.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Best wel groot, en de stenen zien er prachtig uit, ja waar je dan op gaat letten 😉 Zover ben ik nog niets tegen gekomen hier, wat je al hebt ook… Momenteel kom ik niet zo erg buiten het dorp… dus uhhhh ik blijf mijn ogen open houden, heb Liefste wel al een paar plekken onderweg aan gewezen waar ik eventueel in de toekomst voor jou wil stoppen, hahaha

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.