Opel Manta B
Opel Manta B

Opel Manta B

bVision & Photography

Ik was op weg naar een paar hele grote murals toen ik verbaasd naar deze auto keek, mooi opgeknapt, niet geheel naar origineel voorbeeld, maar oh zo mooi, de dauw lag er nog op, maar dat mocht de pret niet deren. De foutste auto die Opel ooit heeft uitgebracht, de Opel Manta. Als je als boy in die tijd wat wilde voorstellen had je een Ford Capri of een Opel Manta. Beiden stelden motorisch erg teleur, maar daar ging het dan ook niet op. Hetzelfde verschil als een Puch met een Kreidler… Je werd gezien. Toch was de Opel Manta beter om mee te rijden. Je ziet ze nog wel eens als rallywagen op de weg, maar in deze staat zie je ze zelden. Deze Manta is uit 1977 en met een 75 pk 1897 cc motor niet iets om over naar huis te schrijven. Je had er in ieder geval status mee en daar ging het om. Een sportauto voor de man die een echte niet betalen kon.

bVision & Photography
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Frank-103

  Een collega van me had een Opel Manta GSI en ik mocht zo nu en dan meerijden. Dat was in 1985/86, het was een 2 liter Manta. Eigenlijk was het een Opel Record coupé, bij drempels in we weg rammelde de motorklep en echt snel was die auto ook niet. Maar wel comfortabel (voor die tijd).

 2. ik kijk en denk.. ik zou dit in het nu niet afdoen als oldtimer van 25 jaar of ouder, zo glanst ie nog! Wauw… ziet er goed uit, voor die tijd, weet ik het niet meer… ik was pas 6 😉

  X

 3. een nonkel van me kocht iedere ford die er uit kwam, en de capri vond ik toen de mooiste
  deze auto (opel)herken ik ook natuurlijk, een neef heeft had er zo eentje, hij heeft die 22 jaar gehad en poetste die iedere dag
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.***

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.