Aan het werk
Aan het werk

Aan het werk

Normaal gesproken was vandaag de dag van het handjes schudden geworden. Maar ik hoef niet eens te gaan werken. Ik ben dan wel gepensioneerd, maar het wennen valt nog even niet mee. De knop om af te schakelen heb ik nog niet kunnen vinden. Wellicht is het wel nog moeten werken van mijn vrouw daar ook een beetje debet aan. Maar goed, na vandaag zitten we ook weer in dat ritme en het zal wel goed komen. Vervelen doe ik me nog niet, dus dat valt wel mee. Ik heb nog genoeg te doen, alleen gebeurt dat vaak alleen. Eigenlijk zoek ik een maatje dat ook gepensioneerd is. Alleen al mijn maatjes zijn nog in het werkproces bezig.
Voor mij mogen ook de mural kunstenaars weer aan de slag gaan, of zijn alle spuitbussen leeg…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. Ik was een jaar eerder op pensioen dan mijn man en heb me geen seconde verveeld. Ik was het natuurlijk al gewend om veel thuis te zijn want ik werkte grotendeels van thuis uit. Sinds we samen thuis zijn is het leven eigenlijk één groot feest. Ik hoop dat dit nog heel lang mag duren.

 2. logbankje

  Zelf heb ik ook regelmatig vrijwilligerswerk gedaan en het leuke daarvan is dat je mensen ontmoet.
  Maar ik vind wel als je het doet moet het ook bij je passen, geen dingen waar je niet blij van wordt.
  Andere kant is het nog een proces waar je inzit, nu heb je ook de tijd voor jezelf, kun je later samen verder. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Marthy

  Wij gingen als echtpaar met een maand verschil met pensioen en begonnen direct plannen te maken om voor een half jaar naar het Franse huis te gaan. Dus totaal geen last gehad van het wennen aan onze vrijheid, we vonden het heerlijk.

 4. Frank103

  Hier was het vandaag handjes schudden en de planning voor 2020 aanhoren. Ik dacht dat je al eens op zoek was naar leuk vrijwilligerswerk, bij een mijn of bij de zlsm?

 5. Er zijn vast wel mensen die ook met pensioen zijn waar het mee klikt, heb je al eens rondgevraagd bij een buurthuis? Dat klinkt bejaard en dat ben je niet, maar wie weet? Na zoveel jaar is het ene grote omschakeling en dat is wennen.

 6. Het is best een beetje ongezonde zaak dat pensioen van de éne dag op de andere. Henk kreeg gelukkig de kans om via de toen nog geldende vervroegd uittrede regeling gebruik kon maken, omdat die niet verplicht is kon dat ook in deeltijd en hij heeft dus een aantal jaren steeds een dag minder werken kunnen regelen. Zo kreeg hij de tijd om zich in huis nuttig te maken zónder dat ik hem op de vingers keek, want ik werkte nog wel min of meer fulltime, en ik had de tijd van m;n leven want als ik thuis kwam stond het eten klaar…. al moest dát wel even geleerd worden natuurlijk;-)

 7. Je went er vanzelf aan, en zo niet, dan vind je vast nog wel iets om te doen buitenshuis, dat is wat ik zie. Of mensen hebben niet eens tijd om te gaan werken en vragen zich af, waar ze die tijd vandaan haalden… of ze kunnen niet stoppen. Ik schat jou in het midden hiervan, dat je niet kunt stoppen stiekem, maar je zet het om in andere zaken als thuis, planten, het huis etc. 😀

  X

 8. De eerste dagen en weken is je tijd meestal automatisch snel gevuld. Ik kan me voorstellen dat er na enige tijd een nieuwe gewenningsfase aandient. Maar daar kom jij vast wel uit. Maatjes dienen zich maar zelden uit het niets aan, meestal moet je daar zelf toch wat voor doen.

 9. ja Sjoerd, dat is een lastige, als je vrouw nog moet werken, is dat nog lang ?? mooie murals, ik wil er wel weer zien:-)
  fijne dag vandaag, en hoop dat je een leuk maatje tegen het lijf loopt,

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.