Spanning aan de Singel in Amsterdam
Spanning aan de Singel in Amsterdam

Spanning aan de Singel in Amsterdam

bVision & Photography

Het trafohuisje deze week staat in Amsterdam en is gespot door Bertie van haar weblog Bertiebo Het staat aan de Singel in Amsterdam en heeft als voornaamste kenmerk, uit mooi metselwerk opgetrokken wanden. Nog niet vaak waargenomen bij trafohuisjes. En uiteraard een schitterende gelegen plaats daarbij het water.

bVision & Photography

Op de achtergrond zien we aan de overkant van het water de koepelkerk aan de Singel/Kattengat. Een zeer kenmerkend gebouw in Amsterdam. Voorheen een door architect Adriaan Dortsman ontworpen Lutherse Kerk, maar inmiddels omgebouwd tot hotel. In de koepelkerk heeft men diverse zalen voor o.a. conferenties en vergaderingen. weet u overigens waarom dit een koepelkerk is en niet een kerk met een toren… Heel eenvoudig, omdat het de lutheranen verboden werd een kerktoren te bouwen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Kakel

  Nooit geweten van die lutheranen. We/ze mogen ook maar weinig, hè? Als je je er wat van aantrekt (-:
  Bijzonder dat metselwerk. (Het roept meteen een andere sfeer op). Misschien wel zo handig in Amsterdam, maar dat is een inkoppertje.
  Leuk, dat mensen met je mee zoeken!

 2. logbankje

  Het trafohuisjes is bewust uit ruwe steen opgetrokken, tegen het wild plakken.
  De koepelkerk ken ik wel, ben er ook wel geweest voor conferenties.
  Ik keek omhoog en in de koepel hingen heel veel halogeen bouwlampen, toen dacht ik nog sie willen zeker brand hebben en inderdaad een half jaar later was er brand in de koepel. Hans

 3. Van de kerk, heb het mij nooit afgevraagd, wel wat geleerd vandaag, hahaha

  Mooi huisje, wat ik zeker ken, maar ja.. dan moet je er wel even komen en net die camera mee hebben, ben al zolang niet meer in Amsterdam geweest besef ik nu… 😉

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.