Francofiel – Peugeot 404 en 304
Francofiel – Peugeot 404 en 304

Francofiel – Peugeot 404 en 304

bVision & Photography

De eigenaar van de onderstaande auto heeft wat met Peugeot. Deze twee auto’s, de blauwe 304 uit 1976 en de lichtgrijze 404 uit 1963 zijn op de foto gezet door Morgaine van Morgaine’s Passions. Beide auto’s daar staan om gerestaureerd te worden.
De Peugoet 404 is een van de beste en meest legendarisch Peugeot’s die ooit is uitgebracht. Als taxi kom je ze nu nog tegen in verschillende landen met een wat beter klimaat dan hier. Het motortje is welhaast onverslijtbaar.
De Peugeot 304 had in dat opzicht een wat slechtere reputatie. De motor paste met alles erop en eraan maar net in het vooronder, en de diverse storingen aan de versnellingsbak, V-snaren en koppelingen bezorgde menig garagehouder een fikse koppijn. Verder waren het mooie auto’s om te zien.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Kakel

  Wat een plaatje van een auto! En zo prachtig geweldig ontzettend verschrikkelijk mooi blauw. Daar maak je de blits mee. Echt een hebbeding. Voor je virtuele garage (-:

 2. Wat John zegt,,, de grijze haren, de Peugeot van liefste gaat vandaag naar de sloop… om die reden dus… na 17 jaar… niet meer te houden, niet te redden… Maar deze staan er nog en ik weet van de witte, dat die helemaal leeg is van binnen, alles is eruit en wordt zeker wel weer in tact gebracht.

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, mijn vader was voor de Duits degelijkheid, hij reed altijd VW, en heeft daar bijna alle modellen van gereden. Mijn man en ik hebben allerlei automerken gereden, eerst drie kevers, maar daarna twee keer Mazda toen overgestapt naar Audi en dat is hij tot zijn dood blijven rijden. Ik ben niet merkvast, ik heb eerst Opel gereden en nu Ford.
  Ik wens je een heerlijk weekend toe.

 4. Frank-103

  Mijn vader vond Peugeot’s ook schitterend. Nadat zn 2e, een 504 grd ook geen geweldige auto bleek is hij overhestapt op Opel, en dat rijdt hij nu nog.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: