Volkswagen Karmann Ghia
Volkswagen Karmann Ghia

Volkswagen Karmann Ghia

bVision & Photography

Het onstaan van de Volkswagen Karmann Ghia zit in de naam. In 1951 wilde Volkswagen zijn eenvoudige gamma van alleen een Kever en een Transporter uitbreiden met een luxe sportwagen op basis van de Kever. Zelf wilde men daaraan niet beginnen dus kreeg Karmann uit Osnabrück de opdracht om zo’n auto te maken. Nu was Karmann wel een goede carrosseriebouwer, maar het ontwerpen van een auto was toch iets anders. Dat werd overgelaten aan de vakmensen van Ghia. En ze hebben er samen iets moois van gemaakt zoals op de foto’s van Morgaine van Morgaine’s Passions wel te zien is. Niet in concours staat, maar daar is deze wagen wel nog voor geschikt te maken. Ze trof de in 1970 gebouwde Karmann Ghia en de bijpassende 92 jaar oude eigenaar aan in Laaksum. Laaksum wordt wel het kleinste vissersdorp van Europa genoemd. Beroepsvisserij is er niet meer en het haventje wordt voornamelijk voor pleziervaart gebruikt. Het telt naast kleine de haven enkele vissershuisjes en een boerderij slechts enkele tientallen bewoners.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

  1. Ja prachtig he, Laaksum is een perfecte plek om old timers te spotten overigens, met grote regelmaat weten ze dit plekje te vinden om de 1 of andere reden, hahahaha Waarschijnlijk omdat ze dan rondje ijsselmeer doen 😉 Of de elfstedentocht, volgende plaats als je door rijdt over de dijk is namelijk Stavoren 😀

    X

  2. logbankje

    Zag gister je mail, ik dacht dat is niet goed LOL
    Maar de Volkswagen Karmann Ghia is natuurlijk een prachtige auto, helemaal als de eigenaar van 92 er nog zo bij betrokken is. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.