Nooit meer werken, een jaar verder
Nooit meer werken, een jaar verder

Nooit meer werken, een jaar verder

Vandaag is het een jaar geleden dat ik afscheid mocht nemen van mijn dierbare en ook wel lieve collega’s en kon zeggen dat ik klaar was met werken, na meer dan drie-en-veertig jaar was het eigenlijk ook wel genoeg geweest, maar ik was er nog niet aan toe. Inmiddels zijn we een jaar verder en ik vind het allemaal prima, ik heb mijn innerlijke rust gevonden. Ik heb ook alle tijd nu, voor mijn hobby’s, en weer voor mijn kleindochter, en in en om het huis is ook nog uitdaging genoeg. Eigenlijk is een bloggers-bijeenkomst in maart de aanleiding geweest van een ommezwaai. Ook Corona en het verplichte protocol daaromheen doen je denken waar al die opwinding nu voor nodig was en is. Bijgaand mijn eerste Libelle of Juffertje, dat verschil weet ik nooit. Nog niet 100% scherp, maar dat komt zeker nog aan bod. Ik heb een mooi stekje gevonden…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

33 Comments

 1. hanscke

  Het eerste jaar vliegt om, maar de volgende jaren lijken nog sneller te gaan. Ik dacht zoveel tijd te krijgen, maar dat is niet gebeurd. Ik begrijp zelf nog steeds niet waar de tijd blijft. De dag is zo maar om en de weken vliegen voorbij

 2. En die bloggersbijeenkomst was ook nog eens zo ongeveer het einde van het “normaal” en het begin van het “abnormaal”. Weet je nog dat we twijfelden tussen auto en trein? En dat ik ietwat bang was om mijn auto met HS kenteken te parkeren? Alsof men in Utrecht wist waar deze auto thuis hoorde ……

 3. Fijn Sjoerd, dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan je welbevinden als pensionado. Je doet het goed, dat kan ik aan je blogberichten van de laatste tijd wel merken. Ga vooral door met genieten van een leven dat nog veel te bieden heeft.

 4. Uit je logjes begreep ik dat je vrouw nog wél werkt, datis ideaal voor een man die met pensioen gaat. Zo krijg je de kans om zonder op de vingers gekeken te worden op jouw manier iets op te pikken van de HH bezigheden. Wanneer de vrouw wél thuis is krijgt zo’n geen eerlijke kans , want natuurlijk “weet zo’n vrouw alles door ervaring beter”. Geen eerlijke strijd in zo’n geval en levert vaak veel frustratie op. Gefeliciteerd met 1 jaar pensioen.

 5. Ria van Felius

  Fijn dat je je draai gevonden hebt en ik denk zomaar dat je je meer op de fotografie gaat toeleggen. Die scherpere juffer verwacht ik dan ook binnen niet al te lange tijd.

 6. Ha Sjoerd,

  ha, ja… ik noem ze gewoon voor het gemak allemaal Libelle!
  Net zo makkelijk.

  En wat heerlijk, dat je zo van je welverdiende pensioen geniet!
  Je heb het verdiend…

  Groetjes van Marlou

 7. Mijn ervaring is, was… toen ik nog volop werkte dat ik amper tijd had voor sociale dingen, toen ik thuis kwam, vroeg ik mij al snel af hoe het kwam dat ik tijd had om te werken…. met al die sociale dingen die ik ineens thuis had… en het opvoeden van mijn kind, hahahaha

  Echter is een balans wel fijn, in een verplichting die goed doet, je hobby, je werk, en de leuke dingen van het leven kunnen doen op je gemak en niet zo opgepropt in een weekend.

  De foto is prachtig, dit is een juffer, de vleugels zitten tegen elkaar, bij een libelle staan de vleugeld ALTIJD gespreid… zo weet je het verschil voortaan. 😉

  X

 8. Ben een jaar of 17 vrijwillig gestopt met betaald werk en heb het nog altijd druk met vrijwilligerswerk. Moet ook oppassen dat ik niet laat doorschemeren dat ik ergens verstand van heb, of ik laat me weer een nieuwe klus aansmeren. Onder pseudoniem bloggen en reageren heeft wat dat betreft voordelen.

 9. Goede morgen Sjoerd, ik mis af en toe best mijn werk maar ik ben blij dat ik nu tijd heb voor andere dingen, zeker voor mijn kleindochters. Daar heb ik nu veel meer tijd mee dan dat ik met mijn kleinzoon heb gehad. Tja je kunt natuurlijk niet alles tegelijk hebben. En elke periode van het leven heeft weer eigen voor- en nadelen. Zeker nu ik maar meer alleen ben, al zou ik daar misschien inmiddels aan gewend moeten zijn, samen hadden we nog zoveel plannen voor na het pensioen, maar dat heeft niet zo mogen zijn.

 10. nu ben ik weer even aan het werk, maar ik ben voor 2 jaar terug veel thuis geweest, en me geen moment verveeld
  ik ga nog 2 jaar werken en dan op vervroegd pensioen
  Je moet inderdaad je innerlijke rust volgen en doen wat je graag doet
  -€en @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.