Citroên CX
Citroên CX

Citroên CX

bVision & Photography

De citroên CX op de foto is op de foto gezet door Di Mario, die heeft wat auto’s gespaard voor in mijn nieuwe virtuele garage. hij schrijft hierover het volgende:
Over de citroen CX hebben we hier nog wel een discussiepuntje die ik waarschijnlijk ga verliezen. Ik vind de auto grijs, maar hier in huis vinden ze hem bruin. Trouwens, dat staat ook wel op het kentekenbewijs, maar dan nog. De auto was te vinden naast de oude molen.
De auto is inderdaad metalic bruin, en als je deze vergelijkt met de grijze auto op de achtergrond klopt dat ook. Helaas voor Di Mario.
De Citroën CX was de opvolger van de welhaast legendarische Citroën DS. Toch bracht deze uiterst luxe en comfortabele auto Citroën niet geheel wat men verwacht had. Wellicht was de prijs toch te hoog en kwam men in het segment waar ook Mercedes en andere luxe auto’s in floreerden. Toch bood deze auto voor die tijd alles wat je niet overal kon krijgen. De Citroën was zeer goed uitgerust, ABS, servostuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, airconditioning en automatische hoogteregeling. Niet te vergeten zijn ongeëvenaarde wegligging. De auto werd geproduceerd van 1974 tot 1991. Vergeet ik bijna te vermelden dat deze auto momenteel zeer gewild is in het tweedehands circuit en bij de liefhebbers.

 • Merk: Citroen
 • Kenteken: 3-TPV-87
 • Type: CX 20RE
 • Kleur: Bruin
 • Bouwjaar: 1987
 • Aantal Cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1985 cc
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Al ben ik geen grote autoliefhebber maar Franse auto’s hebben wel wat bij mij. Een ongekende aantrekkingskracht! daar ik ook vorig jaar naar de overzichtstentoonstelling 100 jaar Citroën in het Belgische Autoworld te Brussel heb bezocht. Mijn liefde gaat eerder naar de oudere modellen die tijdens het leven van André Citroën zijn ontworpen en het levenslicht zagen. ( zie blog daar ik dit ook nog eens geschreven heb over ). Deze foto’s en daarbij horende woorden vind ik ook heel interessant!

 2. logbankje

  Niet om jou kant te kiezen, maar ik vind hem ook grijs.
  Laten we dan maar van het kenteken uitgaan.
  De Citroën DS en de CX waren toch wel heel mooie auto’s om in te rijden. Hans

 3. Mjah, die kleur, ik zag al een reactie over panties, ja inderdaad, bij de zeeman, en dan is het taupe meer…. lastig hoor, want echt metalic bruin vind ik het ook niet… het is ook maar net hoe het licht erop staat, de zon of schaduw… regen…. lastig dus!

  het nummerbord, hahaha, ik zie volgens mij ook best veel in het nu, met nieuwste nummerbord maar wat dan volgens mij wel al oud is…

  X

 4. Nou bruin zou ik zede auto ook niet noemen, ook geen grijs nee, maar er is wel een naanm van een kleur die beter in de buurt komt “taupe” ( als toop uitgesproken ) Herinner me de kleur vooral van vroeger het het tijdperkk van “de nylons”prachtig.
  . Deze kleur wordt ook wel leverkleur of greige genoemd en is een natuurlijke, tijdloze kleur tussen grijs en bruin in. Iedereen gewonnen ( of verloren)

 5. Frank-103

  Een geweldige fraaie auto, helaas heb ik nooit in een cx gezeten, maar het is een auto die zeker in mijn virtuele garage een plaats zou krijgen.

 6. Goede morgen Sjoerd, als je die wagen nu bruin/grijs metallic noemt, is iedereen tevreden. Het is in ieder geval een kleur die ik nooit zou kiezen eerlijk gezegd. Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.