Murals Parkstad – Mijnzetellaan Heerlen
Murals Parkstad – Mijnzetellaan Heerlen

Murals Parkstad – Mijnzetellaan Heerlen

bVision & Photography

Deze Mural ligt aan de Mijnzetellaan in de wijk Zeswegen en behoort tot hetzelfde project als de mural van de vorige week. Zeswegen is gelegen op de voormalige steenberg van de kolenmijn Oranje-Nassau I en is gebouwd in de tweede helft van de jaren tachtig van de de vorige eeuw. Alle straten hebben dan ook namen welke afkomstig zijn uit de Mijnindustrie. Wat je hier is de tweede mural van het “Murals for Communities” project. Het ontwerp is in samenspraak met de jongeren uit de wijk ontworpen door Martynas Auž, welke door Covid-19 verhinderd was om dit zelf te realiseren. Daarom zijn twee kunstenaars benaderd om dit werk uit te voeren. De dames waren niet al te spraakzaam daarom laat ik hier alleen hun werk zien. Het trafohuisje ziet er vrolijk uit, de ene zijde bestaat uit het wegenplan van Zeswegen en de kolen waarop de huizen gebouwd zijn en op de achterzijde is het (straat)voetbal uitgebeeld.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.