Wateren met kleur
Wateren met kleur

Wateren met kleur

Het is lang geleden dat ik een nog eens een penseel in de handen heb gehad, ik denk zo’n jaar of veertig geleden. In die tijd schilderde ik met olieverf of acrylverf. Een aantal schilderijen heb ik nog, maar waar de rest is weet ik niet. Nu mijn kleindochter wat vaker hier is kriebelde het wat, de hele dag achter een computer zitten is ook niet alles en als Jeslynn aan het kleuren of kliederen is kan ik ook wel weer eens wat maken. Alleen met een heel ander medium, Waterverf. Waterverf, of met een mooier woord aquarelverf is een heel ander en vreemd medium en had ik niet in huis. Gelukkig is daar dan de kerstman…. Nu eerst maar eens flink oefenen. En voor zover ik het kan overzien blijft het niet bij aquarellen, maar wordt het een mixed media techniek. Nu alleen nog even op zoek naar fatsoenlijk aquarelpapier (met katoen).
Gebruikte materialen:
Verf: Gogh Aquarelverf (Pocket Box 12+3)
Penseel: van Gogh no 6 (uit Pocket Box)
Pen: Sakura Pigma Micron 0.4

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. logbankje

  Kinderen die kliederen, creëren creativiteit.
  Heerlijk om met Aquarelverf en je (klein) kind bezig te zijn, vond het altijd erg gezellig. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Wáterverruf……… Op z’n Amsterdams uitgesproken door Wim Sonneveld bijvoorbeeld en dan vooral op misprijzende toon, als uitroep dat iets nergens op lijkt is de enige associatie die iemand zou krijgen als ik een schilderij zou maken. Maar jij gaat er vast veel plezier aan beleven.

 3. Ik heb jaren geleden ook weleens wat gedaan met aquarelverf en tijdens de verhuizing kwam ik die spullen weer allemaal tegen. Zit er nu aan te denken om ook maar eens te beginnen maar het nog niet gedaan. Wie weet inspireer jij me.

 4. Leuk toch om weer eens te gaan verven, en je brengt het er prima vanaf. IK heb hier ook nog een hoop verf liggen en zelfs nog een onbeschilderd doekje, maar ik ben er niet meer toe gekomen. Misschien komt dat nog wel een keer, dan heb ik in ieder geval de spullen in huis. Ik wens je een fijne maandag toe.

   1. Oke dan! Lekker los gaan dan opnieuw! Ik kreeg met 9 jaar volgens mij op nummer… van Ravensburger, leerde van mijn opa hoe met olieverf om te gaan en wat je allemaal moet voorbereiden om te kunnen werken, hahaha

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.