het testament
het testament

het testament

Het gaat vandaag niet over de song van Boudewijn de Groot, maar meer over ons bezoek aan het Notarishuys in Zitterd. Dat stond eigenlijk al jaren in de planning maar eens moest het er toch van komen. Om er zeker van te zijn dat we een onbezorgde oude dag hebben, moet je ervoor zorgen dat al je financiële zaken goed geregeld zijn. Dat kost wat, maar dan krijg je ook wat, als je tenminste niet als eerste de pijp uitgaat en tussen zes planken wordt weggedragen. Ook speelt natuurlijk de aanwezigheid van dat vervelende virus mee. Dus hadden we ons een beetje voorbereid op het opmaken van een levenstestament. Er komt uiteraard meer bij kijken, maar uiteindelijk is toch vastgelegd wat we allemaal willen en wat er wettelijk mogelijk is. Een zorg minder en een zak geld armer…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

  1. Hoewel je je niet voor álles in kunt dekken, je weet immers nooit wat zich later voor zal doen, is het zeker verstandig de meest voor de hand liggende zaken te regelen. Notarissen zorgen zélf heel goed voor hun financiële oude dag, dat heb je wel gemerkt.

  2. Verstandig om dat te doen, wij hadden gelukkig een langst levende testament laten maken al lang voordat mijn man stierf. Nu zouden er met de kinderen sowieso geen problemen zijn geweest, maar het was fijn dat alles snel geregeld was toen mijn man stierf. Kijk niemand verwacht natuurlijk om al met 66 jaar te sterven, maar ik raad iedereen aan om een testament te maken, het kan sneller nodig zijn dan je denkt om alles duidelijk te hebben.

  3. In elk geval een testament op de langst levende, brengt rust denk ik. voor mij niet zo aan de orde nog of nu. Ik heb weinig, en maar 1 dochter, kortom, lekker makkelijk? 😉

    Fijn voor jullie dat het geregeld is! Dat is altijd handig!

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.