Auto’s in de reclame: Piaggio Ape
Auto’s in de reclame: Piaggio Ape

Auto’s in de reclame: Piaggio Ape

Inge van het weblog Schrijfsels van mij stuurde me de foto van deze Piaggio Ape toe. Deze stond in Oostenrijk op een parkeerplaats in Kitzbühel. Piaggio bracht in 1946 een scooter uit, de welbekende Vespa, in goed Nederlands Wesp. In 1948 wilde ook de Italianen wel eens droog zitten en werd er een cabine overheen geplaatst, Dit model werd in Ape genoemd, juist ja, in goed Engels Bee, van b(ee)Vision. Later werden het gewilde projecten om reclame mee te maken. De Ape was niet duur en iedereen mocht erin rijden, nu moet je in ieder geval je brommerrijbewijs hebben. Ik vraag me alleen af wat de Ape hier bij de Blutspendedienst doet (Bloeddonatie). Tenzij ze natuurlijk reclame willen maken voor een injectie met koffie na het geven van bloed.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. Frank103

    Leuk wagentje is het, al vind ik ze minder leuk als ik ze op het fietspad tegen kom, lawaaiig en breed. Ik krijg ook spontaan trek in koffie!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.