Schoolse spanning in Alkmaar
Schoolse spanning in Alkmaar

Schoolse spanning in Alkmaar

bVision & Photography

Dit inbouw-trafohuisje is op de foto gezet door door Ferrara Victoriene. Volgens Ferrara is dit een voormalige lagere school aan het Doelenveld in Alkmaar, die is omgebouwd tot appartementen, Het is mooi weggewerkt in het verbouwde complex. Het was lastig om daar een goede foto van te maken door het hekwerk en de begroeiing. Op Google maps vond ik zelf een andere foto voordat alles zo dicht zat.
[info ©UIT072]Het Doelenveld in Alkmaar fungeerde eeuwenlang als schiet- en exercitieterrein. Tegenwoordig is het een rustig plein in het centrum van de stad, omringd door woningen en een restaurant. De Doelenkluft, de Doelenstraat en het Doelenveld herinneren aan de stedelijke schutterij. De schutterij, het vrijwillige stadslegertje, stond schout en schepenen terzijde om de orde te handhaven en de bevolking te beschermen tegen vijandelijke aanvallen.[/info]

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Ik heb er 5 jaar geleden iets over geschreven https://ximaar.wordpress.com/2016/08/03/aug-03-in-en-opbouw/ Het is geen inbouw, maar een opbouwkast. Ding is ca 40cm diep, staat op een voet tegen de muur. Destijds vroeg ik me af waar NST (staat er op) voor stond. Inmiddels weet ik dat. Betekent gewoon ‘naast’. Door het steevaste hoofdlettergebruik zocht ik er meer achter als noodstroom. Niet veel verder zijn wel een mooie inbouwkast/ruimtes. 1 van Liander en 1 met GV er op. Weet inmiddels dat dat staat voor gemeentelijke verlichting. Voor een kapotte straatlantaarn moet je hier niet meer bij Liander zijn, maar bij de gemeente.

 2. logbankje

  Wat een mooie bijdrage van Ferrara.
  Een keurig ingebouwd trafohuisje, een omgeving met geschiedenis. Hans

  @ ik heb een elektronische typewriter gehad, heel wat op zitten tikken.

 3. Goede morgen Sjoerd, wel heel apart om te zien, het lijkt wel wat op golfkarton, maar dat komt door de kleur denk ik. Zolang het trafohuisje zijn werk maar doet, maakt het niet uit hoe het er uit ziet.
  Een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.