Een trafohuisje in Munnekeburen
Een trafohuisje in Munnekeburen

Een trafohuisje in Munnekeburen

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Het trafohuisje wat u hier ziet staan staat in Munnekeburen aan de Kerkeweg en is op de foto gezet door Ximaar. Het ging vergezeld door de volgende tekst:
Deze staat in het zuiden van Friesland, heeft dakkapellen en een ruime toegangsbrug naar een eigen bushalte. Heb ‘m zelf lang geleden al een keer geplaatst, maar blijf het een grappige combinatie vinden. Heb ook geen idee waar de dakkapellen voor dienen, bij andere e-huisjes heb ik ze nooit gezien. Hij is van rond 1968 als ik de topografische kaarten bekijk en heeft geen monumentenstatus.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Bij toeval fietste ik hier langs. Idd een apart huisje. Die bushalte is overigens wel logisch. Destijds had ik dat niet gezien, maar via de kaart en oudere opnames van Google zag ik dat aan de andere kant een lagere school is met daar achter een paar huizen. Ik had er graag een e-mannetje gezien om te vragen hoe dat met die dakkappelletjes zat. Ook geen 1 maar 2 aan 1 kant. Waarschijnlijk iemand van de gemeentelijke schooneidscommissie die voorschrijft dat elk huis(je) minimaal 2 dakkappellen aan de wegkant dient te hebben. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.