Spanning in Bergen aan Zee
Spanning in Bergen aan Zee

Spanning in Bergen aan Zee

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Bertie van haar weblog Bertiebo stuurde me het volgende bericht:

Goeiemorgen Sjoerd.
Gisteren gingen we wandelen in het Duinreservaat in Bergen. Bergen aan Zee bedoel ik. En daar, op de Zeeweg, zag ik dit trafohuisje. Wit. Ik weet niet of je nog meer witte huisjes hebt. Ik geloof niet dat ik er al eerder eentje zag.

Ik heb nog veel meer witte huisjes op de site staan, maar ik geef toe ze zijn behoorlijk in de minderheid. Dit huisje heeft best wel een behoorlijk formaat voor een transformatorhuisje. Jammer dat het als parkeerplaats voor vuilnisbakken wordt gebruikt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Ria van Felius

  Grappig dat Ximaar daar ook een foto maakte. Het huisje vind ik niet bijzonder en die bakken ontsieren het dan ook niet vind ik, wat dat betreft met John eens

 2. Ximaar

  Het kan nog erger. Toevallig nam ik afgelopen zomer een foto van dat huisje, aangezien er een paar duitse auto’s voor geparkeerd stonden.
  https://ximaar.files.wordpress.com/2022/01/duitsers-am-meer.jpg
  Wilde daarmee aangeven dat hier het afgelopen jaar meer dan voldoende duitsers kwamen.

  Als je naar Bergen aan Zee rijdt, dan kom je langs een rotonde van de weg tussen Bergen en Egmond. Bij die rotonde staat een een heel (100 jaar) oud en veel stijlvoller wit huisje. Bergen had nog een wit huisje, maar die is een jaar of 10 geleden kaal gehaald en daar zie je nu de gewone bakstenen(kleur). Geen idee waarom ze dat gedaan hebben. Witte huisjes komen vooral bij sluizen voor.

 3. Goede morgen Sjoerd, leuk zo’n wit exemplaar. En ja die kliko’s moeten toch ergens staan, voor de deur van nummer drie kan ook niet want daar moeten mensen doorheen denk ik. Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.