De koffiepoel en Afcent
De koffiepoel en Afcent

De koffiepoel en Afcent

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Aan de rand van Brunssumerheide tegen Brunssum aan ligt de koffiepoel, een grote visvijver. Als gevolg van de bruinkoolwinning in dat gebied was een hoge berg afgegraven dekzand opgeworpen. In het jaar 1955 schoof na langdurige regenval deze berg zand in de voormalige groeve, daarbij het daar gelegen zwembad bedekkend. Bij deze aardverschuiving ontstond de Koffiepoel. Een wel hele grote vijver. De bovenste foto is gemaakt aan de achterkant van de koffiepoel met het gezicht richting Brunssum. Op de foto is aan de linkerkant een toren te zien (over horizonvervuiling praten we niet). Na de berg aan de andere kant bestegen te hebben, om het maar eens lekker ouderwets uit te drukken, zien we dat dit de zendmast van HQ JFCB is(voormalig AFCENT). Het Allied Joint Force Command Headquarters Brunssum (HQ JFCB) is een militair hoofdkantoor van de NAVO op operationeel niveau. Het is gevestigd op het terrein van de voormalige Staatsmijn Hendrik te Brunssum in Nederland.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. logbankje

    De foto van de de koffiepoel is wel een schoonheid geworden, prachtige gladde spiegeling.
    AFCENT heeft een hele geschiedenis achter de rug in Brunssum.
    Vroeger luisterde we ook naar de American Forces Network,
    Tot morgen dan maar weer. Hans

  2. Mooie foto, het water zo glad dat het wel een spiegel lijkt, er was toen je die foto maakte vast nauwelijks wind. Op zo’n mooie dag lijkt het me fijn aan dat water te zitten met een beker koffie in mijn handen om van de natuur te genieten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.