De heikabouters
De heikabouters

De heikabouters

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Ik geloof weer, ik zag er er net ene wegglippen toen ik een foto wilde maken. Zoals het wel eens voorkomt als ik in de kou rond aan het wandelen ben, moest en zou ik even toegeven aan een oude mannetjes kwaal. Ik zocht een achteraf plekje ergens in het bos, en daar zag ik hem, een heikabouter, in het Limburgs een auvermenke. Maar helaas, voor ik zover was dat ik mijn camera in aanslag had was hij verdwenen. Maar ik weet nu waar hij woont. Ik vraag me alleen af waarom ik altijd een auvermenke zie, en nooit een auverwiefke… Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar de ingang van zijn verblijf lijkt een beetje op de toegang naar een oude mijngang. En in de mijnen ben ik ook nooit een werkende vrouw tegen gekomen. Je mag niet genderneutraliseren, maar daaronder in de koel werkte ook alleen maar bikkels.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. logbankje

  Zo heeft elk nadeel een voordeel, anders had je nooit een heikabouter gezien.
  Ben ook wel benieuwd naar zijn auverwiefke. Hans

  Ot. Heb een verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Rietepietz

  Nee logisch, die vrouwen waren druk met de was en het de mijnwerker thuis naar de zin maken, althans zo ging dat nog in de tijd dat de mijnen nog open waren ( denk ik).

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.