Spanning in Kesteren
Spanning in Kesteren

Spanning in Kesteren

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

De foto’s van dit dubbele trafohuisje zijn gemaakt door Bertie van haar weblog Bertiebo. Even een bevriende hond uitlaten, en dan kom je dit tegen, een groot dubbel trafohuis uit 1922, gebouwd in opdracht van de PGEM naar een ontwerp van G. Versteeg. Heel mooi is het tegelwerk vervaardigd door de Plateelbakkerij De Distel te Amsterdam. Het trafohuis is te vinden aan de stationsstraat in Kesteren (gemeente Neder-Betuwe) en is een rijksmonument. De twee laagspanningsruimten liggen aan de voorzijde en de hoogspanningsruimten kun je via de zijkanten bereiken. Het is het grootste trafohuis van dit type(G4R).

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Goh Kesteren daar woonden vroeger de ouders van en vriendinnetje van me. De eerste keer dat ik daar op bezoek ging heb ik een heel weekend gaten lopen graven en palen geslagen voor een omheining. Sindsdien heeft Kesteren een vervelende bijsmaak 🙂

 2. logbankje

  Kesteren, niet onbekend bij me, maar het trafohuisje heb ik er niet gezien.
  Een trafohuisje waar aandacht aan is besteed tijdens de bouw, het tegelwerk is mooi, zeker die met tekst en wapen. Hans

  @ sorry van de lady, oma had Oldman nog gewaarschuwd. LOL

 3. Een mooi 100-jarig exemplaar. Heb bedrepen dat de tegeltjes te maken hebben met de Amsterdamse School. Op de oudste huisjes zie je heel vaak net onder de dakgoot 4 ringen tegeltjes, ook in Noord-Holland. Nog altijd geen verklaring voor gevonden.

 4. Goede morgen Sjoerd, dat is geen huisje maar meer een villa voor hoogspanning, met mooi tegelwerk niet alleen de bovenkant maar ook de naam in mooie tegels. En dan nog zoveel deuren erin. Nog even en iemand komt een hoogspanningskasteel tegen.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.