Geel, de kleur van de lente
Geel, de kleur van de lente

Geel, de kleur van de lente

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Ik heb afgelopen week ook heel wat afgelopen. In oud Merkelbeek (gemeente Beekdaelen) viel me ineens op dat ik voornamelijk geel zag, en geen groen. Nu kan dat uiteraard aan mij liggen, maar ik wil u toch even laten zien wat ik bedoel. Wat me ook nog opviel was dat dit nergens in een tuin stond, maar gewoon langs de weg of in het veld. Vraag me niet wat dit allemaal voor een bloemetjes of dieren zijn, daar heb ik geen verstand van. Gek eigenlijk, mijn hele leven geleerd voor wat ik allemaal nodig had volgens mijn baas, en daarna mag je het allemaal weer vergeten.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. logbankje

  Geel is wel een mooie lente kleur.
  Geel en groen doen me eerder aan ergeren denken. Hans

  Ot. De tandartsassistente bij mijn tandarts is al van ver voor het nummer, wel een heel aardige vrouw.
  Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. De forsythia staat voor mijn keukenraam, de narcisjes bloeien in de border, de paardenbloem groeit tussen de tegels van het trottoir en de laatste is waarschijnlijk speenkruid, die heb ik op mijn landgoedje nog niet gezien.

 3. Rietepietz

  Op de laatste na kan ik er ook wel een naam opplakken maar ik zie dat John dat al gedaan heeft .
  Dat je weinig groen ziet klopt, Veel bloesem, zoals ook de forsythia geven bloesem op de kale takken en pas dáárna komt het blad eraan. Voor zover het bladverliezende struiken/bomen zijn.

 4. Goede morgen Sjoerd, vandaag hier alweer een mooie zonnige dag, al dat lentegeel maakt een mens ook weer extra vrolijk wanneer de zon er op schijnt. Ik wens je een fijne maandag toe en denk erom, geniet nooit met mate, maar altijd volop.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.