Albrecht Rodenbach
Albrecht Rodenbach

Albrecht Rodenbach

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Als iemand me kan vertellen waarom ze aan de voet van deze bijzondere meneer een paar stoelen met schoenen hebben neergezet hou ik me aanbevolen.
Als je dan toch in Roeselare bent moet je toch ook even bij het standbeeld van Albrecht Rodenbach langs, de man op de foto. het enige wat ik van hem weet is dat het een schrijver was en een leider van de het Vlaamse studentenverzet. Ik ken de naam van iets heel anders:
Rodenbach is een brouwerij en biermerk uit Roeselare. De brouwerij werd in 1821 opgericht door de familie Rodenbach. Rodenbach produceert een roodkleurig bier van gemengde gisting, een zogenaamd Vlaams rood bruin. Maar of Albrecht iets met bier te maken had weet ik ook niet, zijn oom Alexander stichtte de brouwerij en hij leefde van 1856-1880, een kort leven maar bevlogen leven. Hij stierf aan tuberculose

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. logbankje

    De stoelen doen me denken aan de act van Bassie en Adriaan.
    Albrecht Rodenbach heeft wel een standbeeld gekregen, is niet zo bezopen. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  2. Misschien wil iemand hem een kans geven om even te gaan zitten en een ander paar schoenen aan te trekken. Ik zou het niet weten, nu kan het een grap zijn die alleen mensen uit die buurt begrijpen en aan het gras te zien, hebben ze die stoelen daar ter plekke blauw gespoten, het gras heeft er nog wat stukjes blauw van meegekregen. Het lijkt me niet dat dit er heel lang zal blijven staan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.