Een beetje triest…
Een beetje triest…

Een beetje triest…

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

De afgelopen weken is mijn lezersbestand wat dunner geworden doordat mensen het voortzetten van hun blog niet meer zien zitten. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Het zijn wel mensen waarmee je in de loop van de jaren bepaalde contacten mee hebt opgebouwd, en de mens achter het blog een beetje hebt leren kennen. Een beetje van “met weemoed neem ik afscheid…” Ik denk ook dat in de tijd dat ikzelf begon met bloggen, meer dan twintig jaar geleden, het een unieke mogelijkheid was op sociaal gebied. Mobieltjes waren nog geen gemeengoed, WhatsApp, twitter, Instagram, Facebook, Pinterest, TikTok en ga zo maar door, lagen nog allemaal in de baarmoeder van het WWW te wachten op de jeugd. Maar goed, het is niet anders, maar zet me wel aan het denken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 reacties

 1. Ik moet er niet aan denken bloggen te verruilen voor twitter, dan is de blogwereld toch een stuk aangenamer. Ik plaats niet elke dag, waarschijnlijk zal dat invloed hebben op het aantal lezers, maar dat is dan maar zo. Het is jammer als bloggers afhaken, maar ieder zal er zo zijn of haar reden voor hebben. Dapper voorwaarts Sjoerd, zolang je er zelf plezier aan hebt.

 2. Je hebt precies omschreven wat ik ook ervaar, vooral de laatste tijd is er een afname in bezoekjes op ook mijn weblog.
  Er zijn webloggers die ik als een gemis blijf ervaren omdat ze zijn gestopt om verschillende reden. Hans

  @ Oldman zei al dat men niet zo moeilijk moet doen, straks is de voice-over de weg kwijt.

 3. In 17 jaar bloggen had ik natuurlijk afvallers , helaas sommige omdat ze overleden zijn en ook wel omdat men naar andere media verdween. Tot nu toe worden die gaatjes altijd wel opgevuld en daar ben ik blij mee want het is toch een parallel wereld voor me geworden die er altijd was en is als de gewone wereld even te lastig was.

 4. Ja jammer dat ze weggaan, maar je kunt er niets aan veranderen. Nieuwe bloggers komen er niet zo maar bij… Of we merken het niet want er is niet zomaar een webbloggers update krant waar je kunt zoeken naar nieuwe bloggers. Ik merk dat ik de laatste tijd zo druk ben dat ik weleens een dag vergeet.

  Love As Always
  Dimario

 5. Afnemende bezoekersaantallen zijn voor mij geen reden tot stoppen. Als dat het geval was, dan was ik al 10 jaar geleden gestopt. Had toen met een website bij mijn provider 100x zoveel bezoekers. Toch kwamen die niet voor m’n (fiets-)verhalen, maar eigenlijk alleen om iets op te zoeken. Nu krijg ik zeker minder bezoekers, maar die zijn dan weer wel meer geïnterresseerd en geven vaak genoeg een reactie. Vind ik zeker leuk, maar ook zonder zou ik m’n ervaringen kwijt willen. Het is voor mij ook een soort openbaar dagboek. Facebook en dergelijke zijn er goed in om mensen binnen hun bubble te houden. Ze houden dan minder tijd over voor het bezoeken van blogs. Die ellende begon al met Hyves, wat ik ook niets vond.

  Iets anders is dat bezoekersaantallen niet meer zoveel zeggen. Veel mensen zetten de privacy-instellingen flink hoog en dan ben je niet meer zichtbaar als bezoeker. Dat geldt ook voor reclameblokkeerdingen. Die blokkeren doorgaans ook trackers en met 1 van die trackers wordt de bezoekersaantallen gemeten.

  Naast het verdwijnen van blogs komen er ook weer nieuwe bij. Vaak zitten mensen zo vast in hun bloggroepje dat ze niet meer opzoek gaan naar nieuwe blogs met het gevolg dat het alleen maar minder lijkt te worden. Zelf ga ik zeker niet dagelijks bloggen. Heb dat nooit gedaan en heb daar geen tijd voor. Ik verwacht het ook zeker niet van andere bloggers. De blogberichten die ik mooist/interessants vind zijn vaak van bloggers die maar 1x per week bloggen.

 6. hanscke

  Wat jou betreft, erover denken mag, maar stoppen niet. Dat zou ik heel jammer vinden. Zelf denk ik niet over stoppen, al is de regelmaat er wel een beetje uit, maar ik wil het toch niet missen.

 7. Gewoon af en toe een pauze inlassen lijkt me voor je volgers beter dan helemaal stoppen. Ik vind het jammer dat er toch aardig wat bloggers stoppen want in mijn lijstje zijn ook al gaten gevallen. Zelf weet ik soms ook niet gelijk een nieuw onderwerp maar ik probeer toch nog vol te houden al zet ik niet iedere dag een nieuw log neer, maar dat hoeft ook niet van mezelf. Allemaal een fijne donderdag gewenst.

 8. Frank-103

  Het aantal bloggers neemt toch al jarenlang af, ten gunste van bijvoorbeeld twitter. Voor mezelf is het verhuizen van de pc naar de studeerkamer boven een reden om veel minder te bloggen, ik heb na een werkdag geen zin om weer boven achter de pc te zitten.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.