Thull – De Alfa brouwerij
Thull – De Alfa brouwerij

Thull – De Alfa brouwerij

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

In een klein Limburgs Dorpje, Thull, in de gemeente Beekdaelen vinden we een van de grotere brouwerijen van Nederland, de Alfa Bierbrouwerij. Van oorsprong ontstaan uit het boerenbedrijf van Joseph Meens, waar in 1870 ook bier van eigen gerst werd gebrouwen. Het heeft een eigen bron waar meer dan 6000 jaar oud water uitkomt waar het bier mee wordt gebrouwen. Een echt familiebedrijf waar met hart en ziel wordt gewerkt door de inmiddels vierde en vijfde generatie Meens. Nog altijd wordt Alfa bier gebrouwen volgens eigen recept en dat het gewaardeerd wordt met diverse prijzen geeft al aan dat het Alfa bier terecht een grote schare van fans heeft, over de hele wereld. Inmiddels ligt de Alfa brouwerij aan de rand van een mooi natuurgebied, waar ook de familie haar aandeel in heeft, maar daarover later meer.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

  1. Nu ben ik geen bierkenner maar ik heb nog nooit van Alfa bier gehoord. Ik drink ook zelden bier dus het is ook niet gek dat ik het merk niet ken. Fijne maandag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.