Bad Bentheim
Bad Bentheim

Bad Bentheim

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

En als je dan toch in Almelo bent steek je natuurlijk even de grens over om Bad Bentheim te bezoeken. Een leuk stadje, maar ik wilde naar het station. Dit station heeft een directe aansluiting met Nederland en er rijden veel treinen van en naar Almelo en Hengelo. Door de ligging als grensstation aan de spoorlijn Almelo – Salzbergen stoppen er internationale treinen. Zo ook de Intercity van Amsterdam naar Berlijn. Helaas kreeg ik deze niet op de foto. In Nederland rijdt deze trein met een NS locomotief ervoor, die in Bad Bentheim vervangen wordt door een loc van de DB. De Duitse spoorwegen hebben namelijk een andere spanning op de bovenleiding staan. Op een deel van het rangeerterrein van Bad Bentheim kan de spanning geschakeld worden tussen de Nederlandse 1500 V gelijkspanning en de Duitse 15 kV wisselspanning.
Op het moment dat wij er waren stonden er treinen van de Eurobahn en de Bentheimer Eisenbahn bij de perrons beiden komende vanuit Almelo. Na een foto zijn we gezellig in de stationsrestauratie een kop koffie gaan drinken, zeer aan te bevelen.
Naast het station is er natuurlijk meer te zien in Bad Bentheim, zoals de thermen en de Burcht Bentheim, Deze middeleeuwse burcht zie je al van ver, want hij torent hoog boven de stad uit. In de buurt van het station ligt ook een Tankstelle, niet te missen, en voor 1.80 Euro stop je toch met tranen in je ogen de tank weer vol met Benzine. Op de heenweg zijn we overigens eerst in België gaan tanken.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Frank-103

    In Düsseldorf was de benzine zaterdag rond 1,60, bij ons in Zaanstad 2,03. Het verschil is vooral belasting, zoals het tijdelijke kwartje van Kok. Heel hachelijk!
    Voor de Berlijntrein had ik de dienstregeling even nagekeken, die rijdt toch meerdere keren per dag. Met een 1700 die gewisseld wordt voor een 101. Misschien moet ik toch eens een dagje naar Bad Bentheim!

  2. Ria van Felius

    Wij doen gewoon maar zuinig met de benzine al moeten we eind van de week wel een stukje rijden, we tanken dan maar bij de dichtstbijzijnde pomp, het is niet anders.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.