Een vergeten model: Nissan PAO E-PK10
Een vergeten model: Nissan PAO E-PK10

Een vergeten model: Nissan PAO E-PK10

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Deze Nissan PAO E-PK10 is zeker een zeldzame verschijning in Nederland. Ze werden niet geleverd via de dealer, maar via een grijze export vanuit Japan. Els van het blog KnutzEls trof deze zeldzame verschijning aan in Noorbeek, op slechts enkele kilometers van mijn woonplaats. De PAO was namelijk uitsluitend bestemd voor de Japanse markt en is ook uitsluitend daar verkocht. De PAO is eigenlijk gebaseerd op de Nissan Micra en ontworpen in de Pike Factory van Nissan. Naast deze PAO bestaat op dezelfde basis ook de Nissan Figaro, die komt wat vaker in Nederland voor. Nog zeldzamer op deze basis zijn de BE-1 en de S-Cargo. De PAO heeft een drietraps automaat en die levert niet echt vermogen op met de zwakke motor. Maar dat zal de eigenaar waarschijnlijk worst wezen, die rijdt in een uniek autootje.

  • Merk: Nissan
  • Kenteken: PH-199-Z
  • Type: PAO E-PK10
  • Kleur: Blauw
  • Bouwjaar: 1989
  • Aantal cilinders: 4
  • Motorinhoud: 987 cc
  • Vermogen: 39 kW / 53 pk
  • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.