De Fiat 500
De Fiat 500

De Fiat 500

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Inge van het weblog Schrijfsels van mijstuurde me de foto’s van dit autootje met Duits kenteken. Het is een Fiat 500. Helaas kan ik van Duitse auto’s geen kenteken opvragen maar de laatste Fiat 500 verliet in 1975 de fabriek. De Fiat 500 werd, als opvolger van de Fiat Topolino, in 1957 geïntroduceerd door FIAT en is een van de kleinste auto’s die in massa is geproduceerd. de laatste Fiat 500 verliet in 1975 de fabriek. Het is zonder meer een leuk autootje, maar o zo klein… overigens is deze Fiat 500 50 jaar na de introductie in een retroversie opnieuw uitgebracht.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Een tante van mij had van haar man zo’n autootje gekregen. Nu was hij zelf een grote rijzige man en als het autootje naar de garage moest voor onderhoud, bracht hij het weg. Nu vond ik altijd dat hij niet gewoon instapte maar het leek meer of hij het aantrok als een klein jasje 😀 Maar zij heeft er veel plezier van gehad, ook van de opvolgers van hetzelfde type alleen in een andere kleur, want anders kon je niet zien dat ze een nieuwe auto had.

  2. Schoonvader won zo’n autootje, schoonmoeder mocht er in rijden. Leo leende het om in de nabijheid van Frankfurt te gaan werken. En slipte er mee in een donkere winternacht. Over de kop in een sloot. Gelukkig kon hij en twee collega’s er uit kruipen. Auto natuurlijk total loss. Maar het blijft een leuk karretje.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.