Nederland in het water…
Nederland in het water…

Nederland in het water…

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Waarom gaan wij er in Nederland vanuit dat het goed komt, terwijl de zeespiegel stijgt en grote delen van ons land nu al onder zeeniveau liggen? In De klimaatverkenner loopt Nicolaas Veul op de troepen vooruit. Hij verkent onze toekomst én gaat op zoek naar een plan B.

Bovenstaande was de tekst bij deze documentaire bij de NCRV. En daar heb ik met plezier en verbazing naar gekeken. De documentaire gaat over het feit dat we wel eens te laat kunnen zijn om ons te wapenen tegen het feit dat het zeewaterniveau sneller kan stijgen dan nu verondersteld wordt. in 2050 zou het met de temperatuurstijgingen wel een zo kunnen zijn dat de zeespiegel in plaats van een meter wel een eens 5 meter hoger kan zijn. En wat gaan we daar aan doen… Eigenlijk een documentaire die iedere Nederlander moet zien.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.