Heksenberg, iedereen voor elkaar
Heksenberg, iedereen voor elkaar

Heksenberg, iedereen voor elkaar

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

bVision & Photography

Op zaterdag 4 februari 2023 vond de officiële opening van het project “Heksenberg, iedereen voor elkaar” plaats bij Gemeenschapshuis Heksenberg, ik mocht er ook een steentje aan bijdragen als creatieve maker bij de positieve stad. De Heksenberg is een buurtschap in de gemeente Heerlen waar vroeger een van de Oranje Nassau Mijnen gevestigd was.
Samen met buurtbewoners, dichter Jidske van de Klundert en fotograaf Michèl Kosmann is toegewerkt naar een wandelroute met buitenexpositie in Heksenberg om uit te dragen dat iedereen zich welkom en thuis mag voelen in de wijk. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd, waarbij persoonlijke verhalen en gedachten van de buurtbewoners voorop hebben gestaan. De gedichten die op op de borden staan zijn door de buurtbewoners gemaakt in een workshop met Jidske, die ook de gesproken tekst gemaakt heeft welke via de QR-code op de borden is op te vragen, de foto’s zijn gemaakt door Michèl op basis van informatie en de plaats van de borden.
Samen hebben we ervoor gezorgd dat iedereen kon meedoen en zich prettig voelt in de buurt. De wijk is geïnspireerd geworden en de betrokken bewoners zijn ontzettend trots op het eindresultaat!. Dat was zeker te merken aan de geweldige opkomst bij de opening door wethouder Peter van Zutphen en de aansluitende wandeling langs alle borden.
Tekst o.b.v. o.a. De Positieve Stad, Heerlen

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. Ria van Felius

    Ik weet het niet hoor, weer maar een hoop borden erbij, die na een tijdje smerig worden. Er is hier op het eiland ook een weg gewoon midden in de polder waar ook allemaal gedichten zijn neergezet, om de honderd meter of zo. Ik vind het lelijk.

  2. hanscke

    Dit zijn de mooie dingen, samen iets tot stand brengen schept een band en geeft verbondenheid. en dat is iets wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken, het gevoel van verbonden zijn met elkaar. Samen er iets toedoen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.