Sfeerbeeld: Hillman Minx Mark IV
Sfeerbeeld: Hillman Minx Mark IV

Sfeerbeeld: Hillman Minx Mark IV

bVision, de naakte waarheid, met af en toe een korreltje zout

Op bijgaande foto treft u een sfeerbeeld aan uit ik schat begin vijftiger jaren. Op de foto ziet u twee auto’s hoog op de berg een Mercedes 170 of 190, waarvan verdere gegevens onbekend, maar bij het benzinestation staat een Hillman Minx Mark IV. Het merk zien we helaas niet zoveel meer meer op de weg, terwijl het destijds toch een goed merk was. Wel leuk om deze op een oude foto uit Brunssum aan te treffen. Ook de Hillman als automerk bestaat niet meer. Volgen mij is dat destijds overgegaan in Sunbeam.

 • Merk: Hillman Minx
 • Kenteken:
 • Model: Mark IV
 • Type: Oldtimer
 • Kleur: groen
 • Bouwjaar: 1949
 • Aantal cilinders: 4
 • Vermogen: 28kW (38 pk)
 • Motorinhoud: 1265 cm3
 • Brandstof: Benzine
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 reacties

 1. Heel vaag zegt de naam Hillman me nog wel iets. In de jaren 50 had de gewone man natuurlijk nog geen auto. Maar de buurman onder ons huis had een autoverhuur bedrijf waar ik wel eens hielp met de auto’s wassen. Merkbewust was ik toen natuurlijk niet maar “het plaatje”was in die tijd wel ongeveer zoals op de foto.

 2. Uit d uit die tijd kan ik me niet veel herinneren van auto’s. Wat ik nog wel zo voor me zie was de Amerikaanse slee van de Graaf van Limburg Stirum, wij woonden aan de rand van zijn landgoed. Die auto had van die houten panelen maar nu betwijfel ik of die van echt hout waren.Dat is eigenlijk mijn eerste herinnering aan een auto.

 3. Die old timers zijn apart om te zien het is heel lang geleden dat ik zo’n soort model zag. Dat was op zo’n rit van die oude wagens , die rit kwam hier toen voorbij. Maar of het echt deze is geweest, daarvoor heb ik niet genoeg verstand van oude auto’s. Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.