Bedrijfsvervoer
Bedrijfsvervoer

Bedrijfsvervoer

De de begintijd van mijn carrière die startte bij DSM in Geleen was ik werkzaam op de afvalwaterzuivering van DSM (IAZI) omdat ik toen zelf geen betrouwbaar vervoer had maakte ik veelvuldig gebruik van het bedrijfsvervoer. Eindpunt daarvoor was de portier van het SBB in Geleen. Vandaar gingen we met een kleinere bus naar de IAZI in Meers. Dat ligt tussen het Julianakanaal en de Maas. Nu reed ik toevallig gisteren achter een bus van de Spauwen Travel Group, de vorige eigenaar van onderstaande Busonderneming, De Valk in Hulsberg. De Valk was in Hoensbroek wel bekend. Deze busondernemer had namelijk een vaste lijndienst tussen Hoensbroek en Maastricht. En een zoon van de eigenaar zat destijds bij mij op de MTS. Zoveel toeval kon ik niet over me heen laten gaan. Vandaar deze foto… Sweet Memories

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Heb zo’n 15 jaar met de Hoogovensbus meegereden. Waren wat modernere reisbussen die een probleem hadden als ze zo’n luxe met extra beenruimte inzette. Aan die 32 zitplaatsen kwam we net tekort. Die mochten dan een taxi bellen aangezien die bussen niet geschikt zijn voor staanplaatsen. Ding reed 5x daags (kantoor- dag- en 3x ploegendienst) heen en terug van m’n dorp. Haalde in 5 aansluitende dorpen op en reed de laatste 25 km over de A9 naar het busstation waar een herverdeling plaatsvond voor de laatste 2km naar het kantoor. Dat laatste stukje liep ik omdat ik er dan korter over deed. In totaal een redelijke en gerieflijke verbinding.

  2. Een mooie oude bus, wanneer je hier met de bus mee wilt dan moet je naar de halte aan de provinciale weg lopen, voor veel ouderen en minder validen is dat nog een behoorlijk eind. En de bus rijdt ook niet echt frequent , in de ochtend en namiddag wat vaker omdat de scholieren dan met het ov kunnen. Mijn kinderen gingen tien keer liever met de fiets zelfs als het regende.

  3. Frank

    Met De Valk vaak van Maastricht naar Nuth geweest en terug, in de tijd dat we nog geen auto hadden. Het was in die tijd betrouwbaar en betaalbaar vervoer. Ergens is het fout gelopen, tegenwoordig is het (te) duur en veel haltes zijn weg bezuinigd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.