Gaan met die banaan…
Gaan met die banaan…

Gaan met die banaan…

bVision & Photography

Wat is dat dacht ik heel even, een fiets met hulpmotor of zie ik dit verkeerd. De Belgische firma Fabrique National d’Herstal was oorspronkelijk een wapenfabrikant, die zich richtte op de productie van fietsen en later motorfietsen. De productie van motorfietsen begon in 1901 met een door een riem aangedreven, 133cc eencilindermachine. Deze zeldzaam mooie FN uit 1905 is in 2000 in België ontdekt en onderging het een grondig onderzochte volledige restauratie. Prachtig gedetailleerd, de FN wordt gepresenteerd met een zwart frame en spatborden, een prachtige spiegelgepolijste koperen tank en mooie nikkelen accessoires. Hoogtepunten zijn onder meer een prachtige Lucas-koplamp, zwart omrande wielen met gepolijste spaken en een leren veerzadel met het FN-logo in reliëf. De 363 cc inline-viercilinder is afgewerkt in zwart, met accessoires en andere uitrustingen. Met vijf pk zal hij misschien geen races winnen, maar de inline-vier en asaandrijving zorgen ongetwijfeld voor een indrukwekkend soepele werking.
Tot zover een samenvatting van mijn vrienden bij Hyman LTD.(zie rechterzijbalk). Ik heb overigens toestemming om deze foto’s te gebruiken.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.