Circus Renz  International
Circus Renz  International

Circus Renz  International

bVision & Photography

Van 20 april 2023 t/m 30 april 2023 staat het Circus Renz aan de Unolaan in Heerlerheide. Het circus geeft een circa 2 uur durende circusvoorstelling voor de gehele familie. Een prachtig programma voor jong en oud, met clowns, (lucht)acrobatiek, jongleer werk, dans, dressuur met paarden, kamelen en nog veel meer… Alleen de opbouw was al een bezoek waard.

bVision & Photography

Het circus is neergestreken op het grote grasveld op de hoek van de Unolaan en de Heerenweg. De paarden en andere wild uitziende dieren lopen daar gewoon rond op het grasveld, alleen gescheiden door een touwtje voor het publiek. Met veel vrachtwagen vertoon wordt de megagrote tent opgezet. Ik was er op de dag voor de grote opening. De familie Renz zet al sinds 1842 de traditie van het circus voort. Als je bekijkt wat daar voor nodig is moet je toch trots zijn op dat werk.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 reacties

 1. hanscke

  mooi dat ze er ondanks alle tegenwerkingen er nog zijn, alhoewel het voor mij geen echte circussen meer zijn. Ik mis de leeuwen, de olifanten etc. Daar werd naar mijn idee echt wel goed mee omgegaan. Ik heb het niet over de kermissen met dansende beren…..

 2. Circus Renz was een van de oudste circussen.
  Er zijn er heel wat verdwenen in de loop van de tijd.
  voor kinderen altijd leuk de dieren. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Ik vind vooral de clowns altijd erg leuk. Een erg speciaal beroep wat je moet kunnen. Maar, in mijn volwassen leven ben ik nooit meer naar een circus geweest. Misschien weer eens doen als er hier een in de buurt is.

 4. terrebel

  Helaas hield het ‘oorspronkelijke’ Circus Renz na ruim 100 jaar in 2015 op te bestaan. Er waren al lange tijd verschillende afsplitsingen. Waaronder Circus Renz International. Veel plezier!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.