Achter mijn tuin
Achter mijn tuin

Achter mijn tuin

Achter mijn tuin ligt het voormalige rangeerterrein van de Staatsmijn Emma, zowel de Mijn als ook de koningin met die naam zijn allang ter zielen. Evenals deze locomotief die vroeger dagelijks langs mijn achtertuin kolen vervoerde naar de haven in Stein. De foto is niet door mij bewerkt, mar ik heb wel de eigenaar gevraagd of ik deze foto mocht plaatsen. Ik heb gewoon wat met stoom. Niet gek als je jarenlang in een centrale hebt gewerkt waar middels stoom electriciteit werd opgewekt. En zowel op de centrale van de staatsmijn Emma alsook op de centrale van de staatsmijn Maurits. Het is een van de weinige bewerkingen van zwart/wit naar kleur die me wel bevallen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 reacties

 1. Het is een geweldig mooie foto Sjoerd, ik droom erbij weg.
  Kolen, Nederland is er groot door geworden en stoom is mag het graag zien.
  Kan me de stoomketels in de voedingsindustrie nog goed herinneren, eerst op kolen, later olie en daarna op gas gestookt.
  Het is een mooie techniek een combinatie van producten drogen en aandrijven en warmte gebruiken. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

 2. Goede morgen Sjoerd, mooie foto, maar om die stoomloc elke dag meerdere malen langs je tuin te zien/horen gaan zou toch niet fijn zijn lijkt me, maar daar is nu geen sprake meer van dus. Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.