Opel GT
Opel GT

Opel GT

bVision & Photography

Het is lang geleden dat ik er nog ene zag, maar John van zijn weblog Naast mijn schoenen kwam er ene tegen, Een Opel 1900 cabrio, in de volksmond kortweg Opel GT genoemd. Dit was het eerste model in de geschiedenis met een sportief karakter, en zou een Europese versie van de Corvette moeten zijn. Sprookjes uiteraard. Buiten de magere prestaties van het model was het uiteraard een prima ontwerp voor Opel, die het later met de Manta weer probeerde, maar ook die voldeed niet aan de verwachtingen. Aan deze auto moet nog het nodige gebeuren, maar volgens John is het een “work in progress” auto. Dat moet dus dik voor elkaar komen. Ik ben overigens benieuwd hoe het verder met Opel afloopt nu ze onder de Franse vlag zijn gekomen (Peugeot). Overigens kwam de carrosserie van deze GT ook uit Frankrijk, Deze werd bij de Franse firma Chausson gemaakt.

 • Merk: Opel
 • Kenteken: AE-73-85
 • Model: 1900
 • Type: oldtimer
 • Kleur: geel (kenteken)
 • Bouwjaar: 1972
 • Aantal cilinders: 4
 • Vermogen: 75 kW/102 pk
 • Motorinhoud: 1897 cc
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Ik weet nog de komst van de Opel GT, die toen moest opboksen tegen de Ford Capri. Beide kampen hadden fans. Uiteindelijk reden er veel meer Capri’s rond, waarvan ik er de laaste 30 jaar niet 1 meer heb gezien. Er staan hier nog wel 2 Opel GT’s langs de weg. En mij valt op dat ze zo enorm klein zijn. Als kind viel me dat minder op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.