Een trafofabriek
Een trafofabriek

Een trafofabriek

bVision & Photography

Zo’n standaard trafohuisje is natuurlijk prima voor een woonomgeving met hooguit een paar krachtstroom aansluitingen. Anders wordt het natuurlijk als je in een winkelgebied zit, of op een industriepark. Dan heb je aan een standaard transformator niet genoeg. Dan heb je er twee of drie of vier nodig. Of je gaat naar een hogere spanning (2 of 4 kV) of zelfs naar de voedingsspanning van zo’n trafo (10 kV).
Zo was Riet, van haar weblog van koninklijk tot knettergek, op weg naar de ingang van het winkelcentrum “megastores in Den Haag, Toen ze dit ingebouwde transformatorstation zag. Ik kon het niet echt goed zien, maar er staan zeker vier transformatoren in. Het is natuurlijk geen huisje, maar als je de moeite neemt op het uitgebreid te fotograferen, maak ik er wel een plaats voor vrij. De rijksvoorlichtingsdienst had er geen bezwaar tegen…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Het Zandkasteel ( https://zandkasteelamsterdam.nl/ ) was ooit een bankgebouw.
  Ik stuurde jou langer terug foto’s van de deuren van het ingebouwde transformator station.
  Nu is het gebouw omgebouwd. Er zit een Internationale School, huurwoningen, horeca en zelfs een startend filmhuis.

  Het ingebouwde transformatorstation is nog steeds zichtbaar voor voorbijgangers, winkelend publiek en/of bewoners.
  Waarbij ik vermoed dat niemand een idee heeft van wat er achter de deuren zit waar zij voorbij lopen.

  Vriendelijke groet,

 2. Het zal “het rode autootjes effect” wel zijn maar ik zag ineens op drie plaatsen van dit soort grote ingebouwde spanningsvoorzieningen. Deze grote voorziening móet ik al vaker gepasseerd zijn zonder het op te merken maar nu ik het wéét zie ik ze dus ineens overal. en vraag ik me af of huisjes zoals hier bij jou misschien ooit wel zeldzaam worden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.