Citroën HY
Citroën HY

Citroën HY

bVision & Photography

Meer dan 50 jaar oud is deze stal op wielen, gemaakt van golfplaten. Mooi door al zijn lelijkheid, en super om mee rond te rijden. Deze uit de kluiten gewassen grote broer van de besteleend. De Citroën HY werd geproduceerd tussen 1947 en 1982. Dit exemplaar in kampeerwagen uitvoering werd gespot door Ria van haar weblog riavanfelius.nl toen ze even de tank ging vullen. Niets mis mee en terug gebracht naar nieuwstaat lijkt het wel. De eisen voor het ontwerp van de H(Y) waren destijds enigszins gelijk aan die van een 2CV, er moest voorwielaandrijving op, hij moest een laag brandstofverbruik hebben en de eieren die ze moeten vervoeren mochten niet sneuvelen. De eerste HY werd al ontworpen tijdens de tweede wereldoorlog. Maar het duurde nog tot 1947 voor de eerste HY van de band rolde.

merk
Citroen
model
Hij
type
kampeerauto
kenteken
AJ-58-54
Kleur
Bouwjaar
1970
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
38 kW/51 pk
cilinderinhoud
1911 cc
brandstof
benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog


16 Comments

  1. De Citroën HY ken ik wel, in de jaren 60 reed er al een buurman in deze kamper, later zijn schoonzoon.
    Die heeft er ook veel reizen mee gemaakt.
    Maar hij had ook veel liefde voor de kamper, hij was altijd wel met onderhoud bezig. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.